Festival Tidende

Artikler

Festivaler og klimaet

jorden fest
cxz11

Festivaler er sjove, og de er noget som vi skal blive ved med at bevare, men hvordan står de i forhold til hele klimadebatten. Mange mennesker har pointeret at det er en ren losseplads ligeså snart Roskilde Festival f.eks. er færdig. Her er det vigtigt at pointere at festivaler faktisk gør ret meget for miljøet, og selvom der er blevet svinet meget, så er der faktisk nogle som rydder op bagefter.

Det samme gælder ikke når det kommer til det mere usynlige svineri som sker hele tiden. Her taler vi om drivhusgasser og kemikalier som sviner grundvandet til. Vi taler også om forskellige former for energi og opvarmning.

Mange er begyndt at gå over til forskellige former for alternative energikilder når der skal opvarmes. Det kan f.eks. være træbriketter. Træbriketter i Roskilde er naturligvis ikke relevant på festivalen, men faktisk er byen et af de bedste steder at købe træbriketter. Som et led i en større grøn indsats kan de være en rigtig god ide.

Mange festivaler overvejer hele tiden at hvordan tingene kan gøres mere grønt, og kulturen og musikken har en stor rolle at spille når det kommer til vores politiske opfattelse af klimaspørgsmålet.

Kom i forbindelse med naturen på en festival

Mange mennesker tager på festival for at drikke sig fulde og høre musik, men der kan også være andre grunde til det. F.eks. er det en god ide at komme væk fra by og ud i naturen. Det er hele tiden vigtigt at få et nyt perspektiv på tingene, og en uge væk fra det normale liv kan gøre netop det.

Næste gang du tager på en festival, kan du prøve noget andet end bare at drikke dig fuld. Du kunne f.eks. gribe dine bedste yogabukser og prøve at dyrke yoga i naturen med en masse fremmed mennesker. På den måde skaber du i forbindelse mellem dig og dine omgivelser, og det kan føre til en mere ansvarlig opførsel overfor miljøet.

29

Prøv nogle nye festivaler

Mange mennesker tager på de samme festivaler år efter år, og det er der som sådan ikke noget galt i, men engang imellem er det en god ide at prøve noget nyt. Når den sæson af festivaler kommer, så kig dig lidt rundt efter en du ikke har prøvet endnu. Det kunne være du kom til opleve noget helt nyt.

Som mennesker skal vi nemlig altid prøve nye ting for at holde os i live.

Have your say