Festival Tidende

Artikler

Der findes flere måder at låne penge på

Lån uden sikkerhed
cxz11

Der er forskellige måder, hvorpå man kan se sig selv ramt at pengemæssig knaphed. Der er et utal af forbehold, nødvendige og tilfældige, som enten letter eller tynger gældsbyrden. Hvad dette angår, tyer de fleste til lån af den ene eller anden art. Det er dog ikke alle for hvem et regulært banklån, med alle de forskelligartede forbehold, som dette indebærer, er lige gavnligt.

Det kan derfor være nyttigt at skelne mellem de enkelte former for lån, og hvad de både giver dig anledning til, men samtidig begrænser dig i. De penge, som bankerne låner ud, er ofte forbundet med, at du søger at opnå yderligere kapital til et særligt formål, som banken skal godkende. Dette forudsætter dog også, at lånet beror på en modydelse fra dig som låner: At du stiller noget af værdi til rådighed for banken. Banker yder også forbrugslån, under lignende betingelser, men du kan også vælge at optage et lån på helt andre præmisser.

Lån uden sikkerhed

Forbrugslån uden sikkerhed

Titlen kan forekomme en anelse afskrækkende, så lad os forsøge at nuancere. At stille sikkerhed til rådighed betyder, at du er i besiddelse af noget, værdigenstande af forskellig art (hus, bil, aktier), som den pågældende udlåner anser for væsentligt i forhold til, om du er i stand til at tilbagebetale et lån. Dette er den omtalte kreditværdighed, og skal betone graden af den evne du som forbruger har, til at kunne låne. Dermed er der sat visse begrænsninger for dig, hvis du eksempelvis trænger til ekstra kapital i forhold til et forbrugslån. Dette til trods, er det dig muligt at optage lån på anden vis, og dette upåagtet af, om du agter at anvende det på fornøjelser af forskellig art.

På denne side finder du lån uden sikkerhed, hvilket  betyder, at udbyderen ikke kerer sig om din kreditværdighed, blot at du via en kontrakt tilbagebetaler lånet inden for den normerede tid. Dette koncept er også kendt som kviklån, og bruges meget ofte i forbindelse med små forbrugslån.

Tænk dig om når du forbruger

Hvis du inderligt trænger til at gå på sommerens festival, købe billetter til den forjættende fodboldkamp, eller blot længes efter en gode stunder med de rette personer, der kræver en vis kapital, kan kviklånsmuligheden være et tillokkende alternativ. Vær dog vis på, at et sådant lån uden sikkerhed, også kan tolkes i en negativ retning.

For nok skal du ikke stille nogle af dine værdigenstande til rådighed for at bevise din kreditværdighed, men du er samtidig også uden nogen sikkerhed i forhold til den rente, som diverse kviklånsudbydere kan finde på at sætte. Derfor er det op til din egen dømmekraft at vurdere, hvornår du har lånt rigeligt, og hvad dine chancer er, for at betale lånet tilbage. Du kan uden tvivl få meget gavn af de adspredelser, som lånet giver dig lejlighed til, men morgendagen rammer altid på et tidspunkt.

Have your say