Festival Tidende

Artikler

Få en a-kasse til dit behov

ledernes a-kasse
cxz11

Det er vigtigt, at du har den rigtige a-kasse. Din a-kasse er ikke kun din sikkerhed, hvis du mister dit job. Din a-kasse kan også agere sparringspartner, sikre at du får den rigtige løn og give dig juridisk hjælp. En a-kasse giver også en dejlig ro i maven, så du kan nyde hverdagen (og måske festivalen?) uden at bekymre dig.
Det er bare ikke alle a-kasser, der passer til dit behov. A-kasserne er i reglen delt op alt efter industri og stillingstype. Det er derfor, der er a-kasser for akademikere, journalister, økonomer og ledere. Vælg den rigtige type a-kasse for at få den rigtige sikring i forhold til arbejde og løn.

Ledernes a-kasse – til den ambitiøse leder

Hvis du er leder, så er det særlig vigtigt, at din a-kasse har den nødvendige ekspertise til at hjælpe dig. I det tilfælde, at du mister dit arbejde, kan din a-kasse sikre dig. Det kan være ved at give dig en attraktiv lønsikring, så du ikke mister en væsentlig del af din indkomst, mens du leder efter nyt arbejde. Det kan også være ved at ruste dig til et nyt job.

Når du sidder i en lederstilling, er det nødvendigt at have både evner og viden. A-kasser som for eksempel Lederne kan ruste dig til et arbejdsmarked i udvikling. Det kan blandt andet være ved at give dig adgang til kurser, der udvikler dine kompetencer. Det kan også være ved at give dig adgang til et stort netværk af professionelle inden for dit felt. Det kan give dig mulighed for at netværke med de rigtige mennesker, hvilket igen kan åbne for nye job- og karrieremuligheder.

ledernes a-kasse

Der er mange udfordringer ved at være leder. Sparring og rådgivning om dine kompetencer og udfordringer i jobbet er derfor guld værd. En a-kasse som Lederne kan give dig det, du har brug for, så du altid er på forkant. Læs om a-kassen Lederne her.

Find den bedste a-kasse til dig

Uanset din stilling og branche, er det nødvendigt at du har en a-kasse. Din a-kasse sikrer, at du har ret til dagpenge, hvis du bliver ledig. Din a-kasse kan også rådgive dig om dine karrieremuligheder og hjælpe dig videre efter en fyring.

Der findes i alt 27 a-kasser i hele Danmark. Ikke alle er for bestemte faggrupper, det gælder kun for 14 af dem. De resterende 13 er for alle. De kan ofte være billigere end de fagbestemte a-kasser, men det betyder ikke, at de er dårligere. Tværtimod kan du i blandt de 13 finde gode a-kasser, der passer til særlige behov. De kan nemlig ofte tilbyde tværfaglighed, ligesom de kan fokusere mere på folk i særlige stillingstyper. Det gælder blandt andet a-kassen Lederne, der netop er for folk i lederstillinger.

Der er dog også andre a-kasser, og de har hver især meget at tilbyde. Når du skal vælge en a-kasse, eller hvis du overvejer at skifte til en ny, så undersøg de forskellige muligheder. Se på hvad de forskellige a-kasser tilbyder i forhold til det, der er vigtigt for dig. Så kan du hurtigt finde den bedst mulige a-kasse til dit behov.

 

Have your say