Festival Tidende

Artikler

En alternativ sommerferie – festivaller i Europa

En alternativ sommerferie – festivaller i Europa
cxz11

Nogle gange kan det være lidt svært at finde på, hvad man skal bruge sin sommerferie på. Det kan være lidt kedeligt bare at blive hjemme, og måske er man ikke typen, der ønsker at ligge at dase den. Sommeren skal helst byde på nogle oplevelser, og gerne den uforglemmelige af slagsen. En rigtig god måde at sørge for, at sommerferien bliver noget helt specielt, er ved at tage på festivaller. Især hvis man er glad for musik, er det jo en ideel måde at bruge sin sommerferie på. Rundt om i Europa findes en næsten uendelig lang liste af musik festivaller, hvor man kan opleve glæden ved at høre sine yndlingsartister optræde live.

Festivaller i alle genrer

Hvad enten man er til jazz, rock, reggae eller elektronisk musik, så findes der en europæisk festival, hvor man kan høre netop den type musik, man bedst kan lide. Og det er en sjov og anderledes måde at prøve at rejse på. Man kan med fordel tage på flere forskellige festivaller – måske endda i forskellige lande, hvis man er frisk – og på den måde komme lidt omkring. Lej en bil eller benyt det effektive europæiske infrastrukturelle system til at komme rundt og høre dine favorit DJs, bands eller artister.

Mere end musik

På festivaller, hvor musikken er i centrum, er det naturligvis først og fremmest det, det hele handler om. Men festivaller har en hel del mere at byde på end ”bare” musikken. Ofte er der specielle madkoncepter for hver festival, tit med særligt fokus på kulinariske traditioner fra netop den region eller det land, som festivalen afholdes i. Derudover er der ofte mange andre aktiviteter end koncerter på programmet. Det kan være fysiske fælles aktiviteter, men også andre happenings og events. Og nogle gange er der også mulighed for selv at spille musik. Mange festivaller gør det også muligt for kunstnere at udstille og sælge deres værker, og andre steder gives der plads til foredragsholdere og work shops. Derudover er der jo glæden ved at møde de mange andre mennesker, der besøger festivalen. På nogle festivaller kommer besøgende jo fra hele verden, så selvom man kun besøger en enkelt festival i et enkelt land, kan man efter turen være så heldig at have fået nye venner fra alle verdens hjørner. Musikken er samlingspunktet på europæiske musikfestivaller, men der er mange andre goder, som også udgør en stor del af oplevelsen.

Have your say