Festival Tidende

Artikler

En grøn festival – et grønt valg

Festival
cxz11

Sommeren oser af festivaler, sene aftener og uforglemmelige oplevelser. Især på festivaler kan du få nogle enestående oplevelser, både hvad angår musik og selve følelsen af at være på festival. På festivaler sover du som regel i telt og kommer helt tæt på naturen. Desuden kan du med god samvittighed tage på festival, da miljøet også har gavn af festivalgængere på flere parametre. Læs mere om hvordan det at tage på festival kan være et grønt valg, som gavner miljøet.

Miljøvenlig

En festivalgænger bruger som regel mindre energi

Når du er på festival, har du ikke adgang til strøm, og ikke dermed til energi, på samme måde som når du er hjemme. På en festival bruger du ikke lys, oplader og vand i samme mængder, som når du er hjemme i lejlighed eller hus. Du har ikke direkte adgang til en stikkontakt og lever mere ’primitivt’, men du forbruger samtidig meget mindre energi. 

Den bæredygtige festivaltankegang kan du tage med hjem og begynde at dyrke – for alvor. Ved at du dyrker egne frugter og grønt, køber du ikke samme mængde af grøntsager eller frugter i supermarkedet, hvorved du ikke bidrager til eksport af udenlandske varer, som desværre udleder en masse CO2. 

Selvforsyning

Dyrk dine egne frugter eller grøntsager og spar miljøet for eksport

Du kan nemt dyrke dine egne frugter eller grøntsager, hvis du har en have til at plante i. Det er særligt frugter, der eksporteres fra udlandet, da nogle frugter ikke kan gro herhjemme pga. det kolde vejr. Det er populært at plante æbletræer og pæretræer, som klarer sig godt i de danske haver, uanset hvilken årstid vi er i. Også frugtbuske er populære for familier, hvor børnene kan plukke bærerne. Du sparer desuden penge i længden ved selv at dyrke frugter eller grøntsager.  

Have your say