Festival Tidende

Artikler

Eventyrlysten? Prøv en ny hobby

luftgevær
cxz11

Det at være festivalgænger og at være eventyrlysten af natur behøver ikke nødvendigvis at hænge sammen. Alligevel er der ofte en kobling mellem at have lyst til at tage på festival og få spændende oplevelser og så at have en indbygget lyst til at prøve nye ting.

Kan du genkende denne følelse, kan du måske også genkende den rastløshed, der opstår, når du har behov for, at der skal ske noget nyt. Sidder du med den følelse, er det måske på tide at prøve en ny hobby.

Prøv noget helt nyt

Af og til skal man tænke ud af boksen og prøve noget helt nyt for at finde frem til noget, man virkelig synes er sjovt. Det kræver, at man tager nogle chancer og lader sig rive med fra tid til anden. Hvem ved, måske finder du din nye hobby det sted, du mindst ventede det.

ammunition

Vil du gerne prøve noget helt nyt, kan du overveje sportsskydning. Skydning er en anerkendt sportsgren, som blandt andet indgår ved OL, men som mange i hverdagen har tendens til at overse. Det skyldes måske, at det for noget kan forekomme grænseoverskridende at stå med et våben i hånden, at skulle lade det og affyre det.

Men netop fordi skydning er helt anderledes end mange af de andre aktiviteter, man foretager sig til hverdag, kan det være en enormt sjov beskæftigelse.

Hvordan kommer du i gang?

Vil du gerne prøve sportsskydning, skal du først og fremmest finde frem til et sted, hvor det er muligt at prøve. Der findes foreninger for skydesport rundt omkring i landet – præcis som der findes foreninger for andre sportsgrene.

Du kan eventuelt starte med at undersøge, om der ligger en forening nær dig. Herudover kræver sportsgrenen naturligvis en mængde udstyr. Ligesom du, når du spiller tennis har brug for en ketcher, har du når du dyrker skydesport brug for et våben. Til at begynde med kan du ofte låne dig til en våben i din forening, men bliver du bidt at skydesport, vil du have behov for at skaffe dig dit eget våben.

Til skydesport bruges som regel luftgeværer, fordi de har en større præcision end andre våbentyper. Den høje præcision giver dig kontrol og gør våbnet velegnet til at skyde efter mål.

ammunition

Hvor køber man et luftgevær?

Men er våben ikke ulovlige i Danmark? Jo, som udgangspunkt. Det kræver en særlig tilladelse at få ret til at eje og anvende et våben. Sådan en tilladelse får du hos politiet. Når først du har din tilladelse, bør du købe dit luftgevær hos en specialiseret forhandler, hvor du kan få den rigtige hjælp og være sikker på kvaliteten.

Besøg eksempelvis luftgeværet.dk, hvor du kan finde et luftgevær af god kvalitet. På siden finder du oplysninger om de forskellige våben, så du kan vælge det rigtige til dine præferencer og din disciplin.

Have your say