Festival Tidende

Artikler

Ferie i kulturrige Italien – bliv guidet til musik, byer og natur

strand
cxz11

Sommeren ligger lige for døren, og det vækker tanker hos mange danskere om hvilken feriedestination er den helt rigtige. Italien er et velkendt feriested, men du finder også mange skønne, mindre kendte byer og naturområder. Dertil er Italien rig på kultur, og der er masser af dejlige musiske oplevelser at finde. Læs videre om hvorfor Italien kunne være det helt rigtige valg for dig. Feriespotter.dk er den helt rigtige hjemmeside for dig, som leder efter ferieinspiration.

Italien er med god grund en populær feriedestination. Dette smukke og solrige land byder på noget for langt de fleste. Italien kunne siges at være hovedstad for udsøgt vin og mad, upåklageligt vejr, dejlig natur, og rig kultur. Landet er et kulturcenter, og der findes også rige oplevelser for musikentusiasten og familliens kunst-connoiseur. Om du vælger at tage turen derned i bus, fly eller egen bil, så er Italien en smuk og varmt velkommende destination. Både Syd og Norditalien har mange dejlige attraktioner, og der er høj chance for en succesrig ferie.

Guide til Norditalien – udforsk festivaler, natur og byer

Italiens nord er hjemsted for nogle af landets mest spændende byer. Der er mange vidt kendte og populære byer i landets nord, men der er også en lang række oversete perler. Gå for eksempel på sightseeing i den mindre kendte Bergamo, som ofte overses på grund af det nærliggende Milano. Naturskønne Bergamo finder du nordøst for Milano, lige ved Alperne.

Bergamo er omringet af uspolerede bjerge, og den gamle bydel er fyldt med historisk Italiensk arkitektur. Den nye bydel er en spændende og travl metropol med et væld af restauranter og butikker. Bliv for eksempel guidet rundt i denne smukke Italienske by.

I Norditalien findes tre store søer, nemlig Comosøen, Gardasøen, og Maggioresøen. Alle tre søer byder på rig mulighed for afslapning, vandring i bjerg og skov, og eventuelt dagsture til de mange nærliggende gamle byer.

landskab

Hvis du er musikentusiast, så tag på festivalen Alta Val Nervia. Dette arrangement finder du i det allernordligste Italien. Festivalen finder sted i den lille bjergby, Castelvittorio. Koncerterne er et Dansk-Italiensk samarbejde, så du har mulighed for at høre dygtige kunstnere fra begge lande. Festivalen er en blanding af koncerter med violiner, cello, klarinet, og oven i købet ‘Oliver River Gess Band.’ Dette band spiller New Orleans jazz, og gruppen er velkendt for medlemmernes entusiasme og energi. Få inspiration til din ferie hér: feriespotter.dk

Bliv guidet til Syditalien – Solskin, klassisk musik og krystalklart vand

I det sydlige Italien finder du drømmeagtige strande, overdådigt landskab, god mad, og berigende kulturelle oplevelser. For eksempel kan du i din ferie slå dig ned nær Amalfikysten. Dette varme kystområde ligger nær Sorrento, og det er det ideelle sted at holde f.eks. Badeferie med familien. Sorrento er tæt på vulkanen Vesuv, så tag også turen til det historiske Pompeji.

For den musikinteresserede findes der i Syditalien skønne oplevelser. På Amalfikysten finder du Ravello Concert Society. Denne musiske attraktion er det helt rigtige for dem som elsker klassisk musik. Lyt til både solister og større bands i sydens smukke omgivelser i ro og mag. Dette koncertarrangement byder på toner fra navne såsom Beethoven og Bach. Italien rummer fantastiske oplevelser for enhver smag, og det er en meget fleksibel feriedestination. Hold din ferie i Italien, og du behøver ikke gå på kompromis med dine egne, eller din families ferieønsker. Du kan som musikentusiast nemt finde dejlige oplevelser som ligger tæt nok på børnevenlige strande.

Have your say