Festival Tidende

Artikler

Derfor skal du dyrke yoga

cxz11

Vidste du, at yoga kan hjælpe dig med at finde en indre balance, samtidig med at du træner hele kroppen? Skal du på festival, kan det for eksempel være en god idé at give dig selv mulighed for at træne yoga inden, så kroppen er klar til en halvhård uge. Heldigvis kræver det ikke det store, andet end engagement og viljen til at vil gennemføre. Nedenfor kan du læse mere om, hvorfor yoga er så givende på den lange bane. 

 Fitness
Hvad er yoga?


Du har helt sikkert hørt om det i en eller flere sammenhænge. Men hvad er det lige, det der yoga kan? Yoga er effektivt på flere parametre. For det første er det en træningsform, der sikrer, at din puls stiger undervejs. Dermed får du trænet alle dele i kroppen og øger altså din kondition og form undervejs. Dét i sig selv er altid at foretrække, eftersom det generelt bliver anbefalet, at sund kost og motion er en integreret del af de flestes liv. Men udover at være en træningsform, så kan yoga mere end dét.
Yoga er desuden en træningsform, der bidrager til at blive mere bevidst om, hvad der foregår indeni. Det vil sige, at der blive fokuseret på dit inde velbefindende – for hvordan har du det egentlig for tiden? Det kan være svært selv at finde svare på, hvad der foregår indeni. Måske har du på det seneste haft en travl periode med mange beslutninger og aftaler. Det kan også være, du allerede nu er nervøs for, hvorvidt du kan klare den festival, der venter på dig til sommer. Det er en hård uge med meget druk, dans og minimal søvn. Af de årsager er det ligeledes en god idé at overveje at bruge yoga til at finde en indre harmoni.

Find det rette træningsprogram


Er du klar til fysisk og mental træning? Så er næste skridt at finde yoga- eller træningstøjet frem, en måtte og en træningsvideo. Generelt florerer der en helt masse yogavideoer på nettet, hvor garvede yogafolk hjælper dig med at komme igennem et eller flere træningsprogrammer. Det er helt op dig at finde ud af, hvilket program, der umiddelbart vil passe bedst til dig. Er det første gang, du skal prøve kræfter med træningsformen, bør du gå efter programmer, der er skræddersyede til nybegynder.
På den måde bliver du vejledt igennem træningen på en måde, hvor du samtidig lærer at forstå formålet på egen krop. Yoga kan nemlig som udgangspunkt være en svær træningsform, netop fordi der desuden er fokus på din vejrtrækning og mentale tilstand. Det er altså en kombination af fysisk træning, hvor alle led og muskler trænes, men også dit energiniveau. Generelt findes der nemlig flere årsager til, at der bliver trænet yoga. Læs meget mere her.
Yoga kan både være for dig, der trænger til ro hverdagen, eller dig der gerne vil komme i bedre fysisk form. du lærer nemlig også at blive mere smidig, mens du træner de forskellige øvelser.

FitnessHvad vil du gerne have ud af din træning?


Det er vigtigt, at du inden træningen nøje overvejer, hvad dit formål er. På den måde kan du også nemmere finde det rette program, hvis du ved, hvad du gerne vil have ud af træningen. Alle programmer er nemlig meget forskellige. Nogle fokuserer mere på mentaliteten end andre, der fokuserer mere på energiflowet og din fysiske form. Ellers kan det være en god idé bare at prøve dig frem. Du vil helt sikkert opleve, at du bliver mere glad for nogle øvelser fremfor andre. Det kan i sidste ende give dig mulighed for selv at strukturere dit eget træningsprogram, der netop passer til dit niveau og dine behov. 

Have your say