Festival Tidende

Artikler

Hvordan laver på man en festival?

Kaede med elpaerer i trae
cxz11

Mange danskere i alle aldre elsker efterhånden at tage på festivaler. Rundt om i hele landet afholdes der om sommeren store og små festivaler. Nogle er festlige og tangerer til det vilde, mens andre har aktiviteter og musikprogram, der er målrettet børnefamilierne. Festivalerne er populære blandt mange, fordi man stort set kan finde noget til en hver smag og et hvert festtemperament. Måske er du selv en ivrig festivalgænger, som går rundt med tanker og idéer til selv at starte endnu en festival.

Mennesker hygger sig med guitar

At bestemme sig for størrelsen på arrangementet

Udover at finde ud af hvor festivalen skal afholdes, skal man også bestemme sig for, hvor stort et arrangement man ønsker. Det kan være en festival for 100, 1000, 6000 eller mere. Det er vigtigt at have en klar idé om dette, så man ved, hvor mange penge der skal stamme fra billetsalg, man har at gøre godt med. Herefter ved man også, hvor store kapaciteterne skal være for elektricitet, så man kan lave en aftale med et firma om hjælp med dette. Se for eksempel bud på elektriker Holbæk.

Lav et fængende musikprogram samt aktiviteter

Man må finde en overordnet målgruppe for sin festival, så man kan booke musik, der passer til denne målgruppe, så man bedst kan tiltrække sine gæster. Udover musik, som nok er det dyreste at finde, kan man lave andre, mindre aktiviteter, som fylder tiden. Dette kan være konkurrencer, fællessang og -dans, yoga, workshops m.m. Husk at have et godt overblik over tidsplanen med plads til forsinkelser og uforudsete problemer. 

Gode muligheder for mad- og drikkevarer er vigtigt

Selvom udgangspunktet for mange festivalsgængere er at have det sjovt med familie og venner og høre noget god musik, må man ikke undervurdere, at det også spiller en stor roller for festivalens succes, om der er lækre muligheder for at få noget at spise og drikke. En stor del af det sociale er også at få lækre måltider sammen, og folk vil huske, om de fik god mad. Prøv på at finde mad til festivalen, som er forholdsvis nem og hurtig at lave, men som ikke er for kedelig. Derudover er det en god idé altid at have vegetariske muligheder, da der er stor efterspørgsel på dette på festivaler.

Mand saetter soltag op

Hav et stringent budget og klare opgaver

Alle kan lave en festival, hvis de er villige til at arbejde for det. Det kræver meget planlægning og et godt overblik. Noget af det vigtigste er at bruge meget tid på først at lave et budget, hvor intet er overset, og hvor der er god plads til uforudsete udgifter på arrangementet. Derudover skal alle, der er en del af at lave arrangementet, have klare roller fordelt, inden man går i gang med arbejdet, så alle har styr på, hvad de skal lave.

Have your say