Festival Tidende

Artikler

Sådan får du råd til næste års festivaler

festival publikum
cxz11

Lad denne sommer være en arbejds-sommer, hvor du får nyt overskud på både det økonomiske og på det personlige plan. Hvis du er vant til at tage på en bestemt festival hvert år, så ved du også hvor meget du cirka vil komme til at bruge på næste års festival. 

Hvis du er vant til at spare, når du er på festival, kan det være, at næste år er året, hvor du ikke skal spare på noget og bare nyde at have råd til at spise fem burgere om dagen. Penge er godt brugt, når man har en god mavefornemmelse efter de er spenderet – det er dog ikke sikkert, du har efter fem af de store med ost og bacon.

pengesedler i haven

Investér i aktier

For mange lyder det som et farligt skridt at skulle begynde at interessere sig for og måske endda investere i aktier, men det er faktisk en enormt sjov hobby, der engagerer hjernen og på langt sigt kan give store økonomiske gevinster, hvis man dyrker den med omhu. Det er ikke svært at få en grundlæggende viden om aktier, der kan sørge for at du ikke går i de dumme fælder, som aktiemarkedet er fyldt med. 

Modsat hvad mange tro, er dét at investere i aktier en beskæftigelse, der kræver forsigtighed fremfor dumdristighed. Selvom en aktie er i vild værdiudvikling, kan det være en dårlig idé at investere i den. Nogle aktier kan nemlig vende på en tallerken på meget kort tid og forårsage store tab for investorerne. 

Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i, hvilken slags aktier der er mest stabilt stigende og det kan internettet være en rigtig god hjælper til at finde ud af. Aktiernes udbytte er også forskellige og har betydning for hvor hurtigt og hvordan, du tjener værdi på dem. For at blive klogere på aktieudbytte så læs mere her.

teltplads

Bliv frivillig

Her kommer den lidt kedelige men fornuftige idé, der gør dig i stand til at feste (part time) uden at skulle betale. Langt de fleste festivaler søger hvert år frivillige, der til gengæld for deres engagement, får en gratis billet såvel som visse goder under festivalen. Ulempen er, at du skal være ædru på jobbet og at du går glip af koncerter, men det er en god løsning, hvis du eksempelvis ikke nåede at skaffe en billet inden de blev udsolgt. Regner man arbejds-timerne ud i forhold til billetprisen, er det sjældent en ordentlig løn, man får udbetalt på disse jobs.

Have your say