Festival Tidende

Artikler

Festivalerne er en fed og dyr oplevelse

Parti
cxz11

Mange oplever at festivalen var dyrere end forventet. Det kan for nogle personer, betyde at pengene er små resten af måneden. Uanset hvilken festival du har været på, har det med garanti været en mindeværdi oplevelse. Fremover behøver du ikke at blive ruineret efter festivalugen, da man selv kan gøre mange ting for at spare på pengene. 

Festivalmad

Fire gode råd til festivalen 

  • Tag mad med hjemmefra. Det er selvfølgelig ikke nemt, hvis du er afsted hele ugen. Men en kølerboks kan hjælpe de første dage. Der skal selvfølgelig mad til resten af ugen, men spar pengene på festivalpladsen. De fleste festivaller kører med Cafe priser på deres mad. Tag hellere en tur ned til den lokale købmand, byt jeres køleelementer og fyld igen kølerboksen op. På denne måde, har i mulighed for at spare mange penge på mad og drikke. 
  • Samkørsel er super god og effektiv. Ved samkørsel er der både underholdning i bilen, og flere til at splejse om brændstofudgifterne. Skal du med offentlig transport, bør du købe billetter de dage de er billigst. Det kan man gøre, ved at holde øje i en længere periode inden festivalugen starter. Så er du også sikker på du er klar til afrejse, når dine billetter er købt og betalt. 
  • På nogle festivaller er det tilladt at have en halv liter drikkelse med ind på pladsen. For at gøre det på den billigste måde, kan du tømme vandet i en vandflaske, for derefter at fylde den op med enten øl eller spiritus. Hvis det er spiritus I har deri, kan I nøjes med at købe sodavand, saftevand eller juice afhængig af hvad der skal blandes i jeres spiritus. På denne måde sparer i mange penge på alkoholdrikkelse. 
  • I kan købe jeres festivaludstyr billigt i byggemarkeder. De fleste byggemarkeder har billige telte, stole, kølerbokse, køleelementer, luftmadrasser og luftpumper. Jo flere I skal afsted sammen, jo billigere kan I gøre det, hvis I går sammen om disse udgifter. Hvis I ovenikøbet er på flere festivaller i løbet af året, kan i passe godt på jeres festivaludstyr og bruge det samme igen. Så er det kun ved slidtage der trænges til udskiftning. Jo mindre i udskifter og jo mere I genbruger, jo mere miljøvenlige er I også. 

Penge

Festival som pensionist 

Selvom man er pensioneret, har man stadig brug for liv og glade dage. Afhængig af jeres indkomst, bør I spare op i god tid, så I stadig kan få glæde af festivallens strabadser. Som pensionist kan I muligvis være frivillig hjælper, hvilket giver gratis adgang til pladsen, madbilletter og drikkebilletter. På denne måde kan I spare mange penge, og få en god festivaluge. 

Hvis du derimod er lidt bedre stillet som pensionist, kan du investere dine penge. 

Som pensionist, er det tilladt at tjene en ekstra skilling om året. Hvis du kan lide festivaller og penge, bør du drage nytte af disse tiltag. Det skaber mere glæde, når man omgås andre mennesker, skøn musik og en god oplevelse. 

Have your say