Festival Tidende

Artikler

Gaver til den musikelskende teenager

Pige med headset
cxz11

De fleste kan rigtig godt lide musik, men for en teenager kan musikken få en helt speciel plads i hjertet. Det kan være at de selv spiller musik, men det kan også være, at de bare har et yndlingsband eller en genre som de godt kan lide. Hvorom alting er, er der selvfølgelig en masse oplagte gaver til teenageren, der går op i musik.

Hvis du til jul eller i fødselsdagsgave, som du faktisk har tænkt over, og hvor du har haft dem i tankerne, så vil de med garanti synes om den. Alternativt kommer der nedenfor et par gaveideer specifikt til den unge musikelsker.

En festivalbillet

Fans til koncert

Der findes et væld af store og gode musikfestivaller i Danmark, og hvis du eller teenageren ikke bryder sig om den typiske festivalkultur, er der også råd at hente. Der er nemlig mange forskellige typer af musikfestivaller, og der findes med garanti også en festival, der kan passe dem og deres interesser både musikalsk og socialt. Langt de fleste teenager vil imidlertid nyde at få en festivalbillet af en voksen, da det i så fald betyder, at deres valg er billiget.

Hvis du vælger at give en teenager en festivalbillet i gave, kan det derfor også være en god ide lige at lufte tanken for forældrene, inden du går ud og spytter penge i noget, som forældrene specielt ikke bryder sig om. Det kan nemlig komme til at være årsag til rigtig mange konflikter for alle parter, som nemt kunne være blevet undgået med en smule kommunikation.

Se også en liste over årets festivaler i 2019 her.

Alternativt kan du også, hvis du jan mønstre overskuddet, invitere teenageren med dig på festival. Dette virker selvfølgelig bedst, hvis du er set lidt som den seje onkel, tante eller lignende. Det kan nemlig både være med til at berolige forældrene og give teenageren en rigtig god første gang på festival.

Det vigtigste for den musikelskende teenager er dog selvfølgelig, at der er noget god musik, som de kender og synes godt om. Inden du bestiller billetter, bør du derfor også finde ud af, hvilken slags musik og hvilke bands teenageren synes om, og hvorvidt noget lignende spiller på nogle af de danske festivaler.

Et samlerobjekt

I dag er rigtig meget af vores musik digital, og det udnytter teenageren garanteret fuldt ud. Det betyder dog ikke, at de ikke vil synes om at få den nye CD fra yndlingsbandet i gave. Nærmere tværtimod. Ærligt blandt musikelskere er der nemlig en tendens til at ophøje det fysiske objekt såsom CD’en eller vinylpladen. Denne tendens ses endnu klarere nu, hvor meget af musikken bliver digital.

lp plade der spiller musik

For eksempel er salget af vinylplader steget, selvom kun ganske få har afspillere til dem. Vinylplader bliver nemlig ofte også brugt som samlerobjekter, og mange bands vil også lave en speciel og smuk vinylplade til deres erklærede fans, når de udgiver et nyt album. Derfor er der også stor chance for, at teenageren vil sætte pris på en CD eller vinylplade. Selv hvis de stadig bare streamer sangene online, er det nemlig også en måde at støtte de kunstnere, de holder mest af.

 

 

Have your say