Festival Tidende

Artikler

Giv din bolig en makeover – inden du tager på festival

Hæk_og_bænk
cxz11

Ligesom alle andre materielle ting ældes, så gør din bolig det også. Dette er dog ikke ens betydning med, at så snart boligen har mistet udseendet af at være ny, så skal du ud og kigge efter en ny. Det betyder blot, at din bolig måske trænger til en makeover, så den kan skinne på ny. 

Hvis du godt kan lide at tage på ferier og festivaler, giver det god mening at tage sig af haven, inden du tager afsted. Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan give boligen en makeover, så du blot kan nøjes med at nyde din tid på festivalen.

Have_med_blomster

Den indvendige makeover

Når du påbegynder en makeover, kan det hele godt være meget uoverskueligt. Det kan derfor være en god ide at opdele boligen i mindre dele, som for eksempel den indvendige del og den udendørs del.

Hvis vi starter med den indendørs del, så er det her, hvor du kan spare rigtigt mange penge på at gøre det meste selv. Det kræver selvfølgelig, du har tiden, men det kræver til gengæld ikke alverden på evnerne, hvis det blot er detaljerne, der er falmet. 

En hurtig indendørs makeover kan nemlig skabes ved en ny omgang maling af vægge og loft, samt en eventuel omrokering af dine forskellige møbler. Du vil hurtigt opleve, at det kan gøre en større forskel, end du først havde regnet med.

Hvis du endnu mangler inspiration til, hvordan du kan indrette din bolig eller i det hele taget pifte den lidt op, så kan du læse mere på https://www.dagens.dk/, hvor der er mange artikler, der omhandler dagligdagen. 

indendørs_maling_grøn

Den udendørs del

Den udendørs del kan være lidt svære at takle på egen hånd – især hvis det er mere end blot nogle urtepotter, der skal have nye blomster eller en græsplæne, der skal slås. Det behøver dog ikke at være umuligt. 

Noget, der er godt at starte med, når du først begynder at give haven en makeover, kan være at slå plænen og plante nogle nye blomster her og der. 

Hvis du ønsker at gå lidt mere alvorligt til værks, er en ny hæk også noget, der gør en kæmpe forskel – især hvis du har naboer lige ved siden af, men også bare så forbigående og kørende ikke kan se direkte ind til dig og dit hus. Her er en ligusterhæk lige sagen, da den skærmer og er tæt, men du selv kan bestemme, hvor høj hækken skal være. 

Hvis ikke du er interesseret i at skulle plante en masse små individuelle hække – hvilket er både hårdt og tidskrævende – så kan du benytte dig af færdighække. Dette er den oplagte mulighed til dig, der gerne vil gøre det selv, fordi økonomien ikke er til andet, men du har hverken tid eller lyst til at bruge en hel weekend på at grave hæk ned. 

Have your say