Festival Tidende

Artikler

Festivaler til menneskets bedste ven

Hundevenner
cxz11

Vidste du, at der findes hundefestivaller? Og at de stiger i popularitet for hvert år? Det er et super skønt tiltag til vores firbenede venner, som både danskere og turister nyder godt af, og som har fokus på din hund og alt det, den godt kan lide.

Hundefestival

Hvad sker der på en hundefestival?

Man kan næppe sige noget helt generelt om en hundefestival, da indholdet af festivalen helt afhænger af den enkelte festival. Det kan dog siges, at formålet er at få hunden i fokus, og at essensen er et fokus på de sjove og finurlige ting og attraktioner, som hunde bedst kan lide. Således skal du ikke regne med et musikalsk fokus, men nærmere en festival, der har en perlerække af attraktioner til hunde. 

Desuden vil der være madboder med særlig mad til din bedste ven, lange vandreture, hundeopvisninger og shows, som særligt er målrettet hunde. Du vil typisk også kunne få en masse gode råd fra fagkyndige folk, ligesom der også ofte vil være en masse historier fra hundenes verden.

Du kan også tage din hund med på workshop, hvor den kan lære tricks og sjove påfund. Endelig vil der unægtelig også være en lang række af konkurrencer, hvor du kan tilmelde dig med din hund.

Hvad får hunden ud af det?

Hunde er enormt sociale dyr, og de får først og fremmest noget dejligt og socialt ud af en hundefestival. Desuden er det sjældent, at noget foregår helt på hundens præmisser, og her er en oplevelse ud over det sædvanlige for hunden. Det er ikke fordi, at den nødvendigvis bliver mere velopdragen, lytter bedre efter eller andre praktiske ting, men den bliver glad af at være på hundefestival. Den får nye hundevenner, og den vil stortrives i de andre hundes selskab.

Hundeseng

Sørg for god hvile til hunden bagefter

Sådan en hundefestival er fantastisk til at udvikle hundens sociale kompetencer, og du kan være stensikker på, at den vil være mere end sædvanligt træt i dagene efter. Hav derfor den allerbedste hundeseng klar til den, når den kommer hjem. Du kan for eksempel gå ind på canem.dk og udvælge en hundeseng i den ypperste klasse, så din bedste ven har en toptunet søvnoplevelse efter sit livs oplevelse på hundefestival.

Når du vælger hundeseng, er det vigtigt, at du køber den i den korrekte størrelse, ligesom det er essentielt, at hundesengen får sin egen plads i hjemmet. Hunde har nemlig brug for mere søvn, end mennesket har, og hunden har brug for ro og et uforstyrret sted af sove. Ligeledes er det meget vigtigt, at din hund har et sted i hjemmet, som er helt dens egen, hvor den kan slappe af og lade op. 

Derfor er det også vigtigt, at den har sin egen hundeseng, så den kan ligge behageligt. Og en hundeseng vil også indikere for hunden, at dette sted er hundens sted – hvor ingen andre vil forstyrre den,

Have your say