Festival Tidende

Artikler

Sådan vælger du det bedste luftgevær

Fritid og hobby
cxz11

Luftgeværer kommer i en bred vifte af designs, kalibre og størrelser. Men vidste du at luftgeværer faktisk er en fremragende hobby, mens du venter på årets festivalsæson. Hvis du skulle være grøn nybegynder, så vil hjemmesiden luftgeværet.dk være et glimrende sted at begynde. Når dette så er sagt, så er det selvfølgelig vigtigt at vælge det rigtige luftgevær til dine behov. 

Jagt og natur

Klassisk eller moderne riffel?

Om du vælger en klassisk riffel eller en mere moderne model kommer i stor udstrækning an på din personlighed. Uanset om det drejer sig om et billig luftgevær eller et dyrt, så er det absolut vigtigste dog at dit luftgevær har alle de nødvendige funktioner. Derfor får du her et par gode begyndertips, så du kan komme ordentligt i gang.

Vær opmærksom på støjniveauet

Støjniveauet vil altid i større eller mindre udstrækning være et problem, når det kommer til luftgeværer. Som tommelfingerregel skal du derfor være klar over hvad geværet skal bruges til. Hvis du ønsker at bruge geværet på skydebanen, så er støjniveauet måske ikke helt så vigtigt; men hvis du til gengæld ønsker t bruge det til jagt i naturen, så ville det nok være mere hensigtsmæssigt at vælge en mere lydløs model. Uanset hvad bør du altid vælge den model som du føler dig bedst tilpas med.

Livsstil

Sørg for at materialet er i god kvalitet 

En af de klassiske fordomme med hensyn til luftgeværer – og især billige luftgeværer – omhandler det materiale, som det er fremstillet i. Her tænkes der især på luftgeværer fremstillet i plast, der lidt ufortjent har fået et dårligt ry. Sandheden er at du faktisk sagtens kan finde luftgeværer i plast i en rigtig høj kvalitet. Og med plast får du samtidigt også en letvægtsriffel, der bestemt ikke vil veje dig ned.

Den skal være let at lade

Som ny skytte er det af afgørende betydning, at alle funktioner er lette at betjene. Og her vil de fleste nybegyndere nok især ønske sig et luftgevær, der er nemt at lade. Man har jo som nybegynder ikke brug for at skulle bøvle med at lade sit gevær. 

Vælg et simpelt design

Når du så endelig skal til at vælge luftgevær, så bør du overveje dets design ganske nøje. Gå hellere  efter en mere simpel model til at starte med, som ikke vil volde dig de store vanskeligheder. Du kan altid opgradere, når du har fået lidt mere erfaring.

Have your say