Festival Tidende

Artikler

Du bør have styr de formelle ting

Metamand
cxz11

Uanset om man er kvinde eller mand eller identificerer sig med et tredje køn bør man have styr på sine ting. Som voksen er der rigtig mange ting man skal have styr på. Det kan være meget kedeligt og frustrerende, at der er så meget man skal stå til ansvar for. For rigtig mange mennesker starter dette voksenliv meget ofte når man går ud af studiet. På studiet går man stadig rundt i en slags bobbel. Idet man er færdig, står livets hårde realiteter klar til at banke en i hovedet. Du kan dog selv gøre forskellige ting så det ikke bliver svært. Af en eller anden grund er der mange mænd der ikke sørger for at melde sig ind i en a-kasse. Det kan lede til problemer for dig hvis du ikke finder et arbejde. Meld dig ind i en a-kasse i god tid. Det vil gøre, at du kan få dagpenge når du er færdig med at studere.

Mand i sofa

Meld dig tidligt ind i en a-kasse

Når man læser er det sjældent, at man tænker på så meget andet end studiet, timerne og de fester der ofte er i weekenderne. Det er nemlig udbredt, at man lever meget på studiet og med de mennesker man møder på studiet. Det er der mange grunde til. Når man studerer er det som om, at man bliver en anden person. Der er mange ting man ikke kan forklare andre fordi, at de er så interne for studiet. Det gør, at man primært hænger ud med de mennesker man kender fra studiet. 

Af den grund er der mange der helt glemmer at se deres gamle venner. De glider længere og længere væk fra hinanden. Mange mænd især oplever dog, at det ikke er noget problem. Rigtig mange mænd kan nemlig godt hænge ud sammen helt normalt selvom de ikke har set hinanden i fem år. Selvom man har meget travlt bør man dog gøre sig selv den tjeneste at give sig lidt tid til at melde sig ind i en a-kasse. Mange tror, at det er en stor mundfuld man skal give sig i kast med, men sådan behøver det slet ikke være. Man kan nemlig sagtens melde sig ind i en a-kasse uden det behøver at betyde noget som helst for ens tid. Man skal altid huske at melde sig ind i en a-kasse et år inden man bliver færdig. Læs mere her hvis du vil kende de gældende regler for a-kasser. 

Bange mand

Få erfaring fra andre studiekammerater

Mange der læser tror, at de er alene om de problemer de har. Meget ofte har deres studiekammerater dog helt de samme problemer. Derfor kan det være en god ide at få råd af dem og på den måde dele erfaringer.

 

Have your say