Festival Tidende

Artikler

Musik kan hjælpe på ufatteligt mange ting

musiker
cxz11

Mennesket har en indgroet forståelse for musik, og samtidig også et behov for musik. Musik har en helt masse fantastiske kvaliteter, som du nok var klar over, men der er så sandelig også nogle kvaliteter, du ikke var klar over.

Læs med her for at finde ud af, hvad du kan bruge musik til i din hverdag, og hvordan det kan være gavnligt på flere måder – for det kan faktisk gavne mere, end man lige skulle tro.

Dine dyr kan blive hjulpet af musik

Som beskrevet ovenover, så har mennesker nærmest et behov for at høre musik, og det er et fænomen, der er universelt for alle kulturer. Hvis det ikke var nok, så viser en lang række undersøgelser, at det ikke kun er mennesker, der kan have gavn af at høre musik.

Nej, faktisk kan dyr og i særdeleshed hunde godt lide at høre musik. Og det er ovenikøbet sundt for dem i mange henseender, som det også er for mennesker. Der er stor forskel på, hvilken slags musik der er godt og afslappende at høre for hunde, men det er videnskabeligt bevist, at en lang række genre kan gå ind at påvirke hunde i en positiv forstand. Så næste gang din hund spiser noget first buddy hundefoder, kan du overveje at sætte et klassisk stykke musik på for den.

Undgå stress

For mennesker såvel som hunde har musik en fantastisk evne til at kunne få os levende væsener til at slappe af. Når man sætter et roligt stykke musik på, kan man jo nemlig godt selv mærke, at man selv falder helt til ro, og det er lige netop det, musikken kan gøre.

Den kan påvirke os på en helt speciel måde, som intet andet kan, og det er derfor vigtigt, at der bliver holdt fast i, hvad musikken kan og skal i fremtiden.

Find det musik, der passer til dig

Som med så meget andet handler musik om præferencer. Der er stor forskel på, hvad folk har lyst til at høre, men det absolut vigtigste er egentlig bare, at man hører noget, som man selv har lyst til at høre på.

Have your say