Festival Tidende

Artikler

Musikinstrumenter er en vigtig del af vores kultur

Musikinstrumenter er en vigtig del af vores kultur
cxz11

Musik er igennem årene blevet en større og større del af vores hverdag. Vigtigheden af musik i vores hverdag stiger, men samtidig er musikkulturen også i evig udvikling. Der kommer hele tiden nye kunstnere på både de danske og udenlandske scener, der er med til at udvikle nutidens musikkultur. Man kan sagtens lave musik med sin egen stemme, men musikken havde ikke været det, vi kender den som i dag, hvis der ikke var opfundet så mange forskellige musikinstrumenter.

De mest almindelige musikinstrumenter

Der findes som sagt mange forskellige former for musikinstrumenter, men nogle er mere udbredte end andre. Det er efterhånden blevet ganske almindeligt, at man har et musikinstrument derhjemme. De mest almindelige former for instrumenter er klaveret, guitaren og trommerne. Et klaver står tit hjemme i stuen. Ikke nok med, at klaveret pynter, så er det et af de mest velkendte instrumenter. Klaveret bliver flittigt brugt af både pianister, men også af sangere, der ønsker akkompagnerer med klaveret til sin sang. Klaveret fylder dog meget, og man kan derfor vælge at investere i keyboards, der fylder noget mindre. Guitaren er derimod et instrument, der ikke fylder så meget. At lære at spille guitar tager tid, men det er ganske enkelt at begynde med. Guitaren er som sanger også fantastisk at eje. De sidste af de mest almindelige instrumenter, er trommerne. Trommerne er en af grundstenene for musikken, det er dog ikke så nemt at have derhjemme. Det både larmer og fylder. Det er dog optimalt at have trommer, hvis man har en kælder, en garage eller et øvelokale.

Musikinstrumenter skaber noget unikt

Foruden trommer, guitar og klaver findes der et ocean af andre instrumenter. Der er f.eks. lavet en cajon, der er et alternativ til trommen. Så er der lavet sådan noget som en ukulele, der minder om en guitar. Men mulighederne inden for musikinstrumenter er efterhånden uendelige. Der bliver med tiden skabt nye former for instrumenter, der er med til at udvikle musikkulturen.

Det skønne ved musik er, at det kan sige nogle ting, som vi i daglig tale har svært ved at udtrykke. Både den verbale og den nonverbale del af musikken har en helt unik måde at udtrykke følelser på, og lige pludselig giver musikken mennesket en helt ny stemme. Der er gennem årene opstået mange forskellige genrer inden for musik, og der er derfor noget for enhver smag.

Have your say