Festival Tidende

Artikler

Få hurtigere råd til dit drømmeinstrument

Instruments
cxz11

Det er dyrt at være musiker, og har du dine øjne på endnu en guitar, klaver, bas eller andet, som vil flå dit daglige budget fra hinanden, så er der råd for det. Der findes nemlig en lang række af fordelagtige lån, som kan hjælpe dig med at opfylde drømmene her og nu, og hvor du efterfølgende kan tilbagebetale pengene i dit eget tempo.

Men husk nu; lån aldrig flere penge, end du har brug for, og overvej altid, om ikke du har mulighed for at skaffe pengene på anden vis, så du ikke gældsætter dig unødigt.

Tastatur

Hvilke lån kan du opnå?

Du skal selvfølgelig sikre dig, at du låner pengene billigst og bedst muligt, hvis det er lånevejen, du vælger at tage. Du har som altovervejende udgangspunkt mulighed for at låne penge via banken, gennem familie og venner og via online lån

Det vil som udgangspunkt altid være billigst at låne penge af venner og familie, da dette ofte vil være både gebyr- og afdragsfrit. Imidlertid er det ikke alle, der bryder sig om at blande penge og personlige relationer, og det kan skabe nogle gnidninger, hvis ikke I passer på. 

Banken er dernæst utvivlsomt den billigste løsning, da du typisk vil kunne forhandle forholdsvist lave renter igennem med den bank, du benytter dig af i det daglige. Imidlertid vil banken typisk vide, hvad pengene skal bruges til, ligesom du ofte skal stille en eller anden form for sikkerhed for lånet. Derudover er det ofte ikke en særligt hurtig proces at optage lån i banken, da sagsgangen er tung, og processerne i forhold til sikkerhedsstillelse og godkendelse er lange.

Den lange sagsbehandlingstid kan være et stort problem, hvis du har fundet dig et collectors piece eller en udgave i begrænset oplag. Og her kan kviklån online være et godt alternativ.

Guitar

Hvad er fordelene ved online lån?

Der er mange fordele ved online lån. For det første skal du aldrig redegøre for, hvad du skal bruge pengene til, og du skal heller ikke stille sikkerhed for lånet. Men én a de største fordele er faktisk, at processen går utroligt hurtigt. Du ansøger online og skal typisk blot medsende dine seneste lønsedler og din seneste årsopgørelse fra SKAT. Du får svar inden for 1-2 dage, og hvis du godkendes, vil du straks modtage lånepapirer til underskrift. Lånebeløbet udbetales kort tid efter underskrift. 

Dermed kan du også lynhurtigt få fingrene i de penge, du skal bruge til dit nye yndlingsinstrument, uden at skulle bruge tid på at forklare og redegøre nærmere for dit køb. 

Du skal dog være opmærksom på, at kviklån på nettet er markant dyrere end banklån, og at du ikke nødvendigvis kan betale beløbet af hurtigere end aftalt. Det bliver desuden meget dyrt, hvis ikke du overholder den aftalte afdragsordning. Holder du dig indenfor rammerne af det aftalte, og afdrager over kort tid, er kviklånene dog ganske udmærkede.

Have your say