Festival Tidende

Artikler

Sådan får du den fedeste festival nogensinde

Saftigt æble
cxz11

Sommeren er højdepunktet for fest og varme, kombinationen af de to, vil naturligvis være vores alle sammens elskede sommerfestivaler. Hvem elsker ikke at høre højt musik og danse igennem, til den lyse morgen, og måske endda efter det. En god festival sker ikke helt af sig selv, der skal både gode, glade mennesker til, og måske en enkelt øl eller snaps. 

Rødt æble

De danske festivaler er noget ganske særligt

De danske festivaler differentiere, heldigvis, i alt fra aldersgruppe, alkoholpromiller og musik. De store festivaler som roskilde festival og skanderborg festival tiltrækker, som reelt et ungt publikum, med unge ører der nyder høj musik til langt ud på natten. Roskilde festival er kendt for sine billeder af unge, beskidte fulde mennesker der vælter sig i alkohol og glade smil. Hvis ikke man er til suspekt og alkoholpromiller på 3,5%, findes der andre alternative festivaler at tage til.

Overvej hvilke festivaler du har lyst til denne sommer 

På den danske festival-scene kan man finde et bredt udvalg af festivaler, til enhver smag. Hvis det ikke lige er roskilde der for endorfinerne til at løbe rundt, kan det være at en af de mindre festivaler er noget for dig. Rundt omkring i landet er der mange folkemusikfestivaler, disse tilbyder hyggelige rammer og fornøjelig musik. Et eksempel på en hyggelig festival kunne være musik over præstø-fjord, hvor der bliver sunget og spillet til langt ud på natten, men hvor der også er mulighed for at gå i seng. 

Dette er godt at have med på festival 

Skal du på festival for første gang, er der et godt starter-kit, som du skal have med. Kit’et variere selvfølgelig alt efter hvilken festival du har planer om at besøge. Skal det være roskilde festival, er mad og alkohol en god idé at tage med hjemmefra. Skal du købe dette på pladsen, stiger priserne lynhurtigt, og du kan nemt komme til at få en dyr festival. Sørg derfor for altid at have meget mad og alkohol med. Tøj, som må blive beskidt er ligeledes essentielt for en god festival oplevelse. Det er aldrig rart at få ødelagt sine yndlings bukser, især ikke på roskilde festival. 

 Frugter

En god festival er noget vi skaber sammen 

Når vi tager på festival tager vi samtidig på eventyr, vi håber på at møde nye, spændende mennesker og få nogle sjove historier med sig hjem. Derfor er det samtidig meget vigtigt at vi passer på hinanden, til disse festivaler, og hjælper hinanden med at skabe den bedst mulige festival, for alle på pladsen. Uanset om musikken er techno, folkemusik eller metal, vil vi alle sammen gerne have en fed oplevelse ud af festivalen. 

Skal du genbruge dit udstyr eller skal du købe nyt? 

Når du skal på festival, kommer du nok til at ønske at du kunne købe nyt festivals-grej, og bare smide det gamle ud. Det kunne være rart at få en ny sovepose, og endnu bedre kunne det være, hvis det gamle slidte telt blev erstattet med et spritnyt et. Vi skal dog huske på, når disse tanker opstår, at vi lever på et truet planet, der allerede kæmper med ressourcerne, så vi må, også her, hjælpe hinanden der hvor vi kan – f.eks. ved at genbruge festivals grejet. 

Have your say