Festival Tidende

Artikler

Derfor skal du på festival om sommeren

Penge
cxz11

Der er intet federe end at kunne læne sig tilbage i en halvknækket havestol med en bajer i hånden og sine bedste venner omkring sig. Det er den ultimative form for afslapning – ingen bekymringer og intet pres fra omgivelserne, blot forventninger til en fed festival. 

Uanset om du er fast deltager i sommerens festivaler eller er helt ny på området, er du helt sikkert spændt. Der er nemlig en særlig stemning på festivaler, som er noget, du vil bemærke allerede de første timer, du tilbringer der. Festivaler er et afbræk fra omverdenen, et afbræk fra alle normer og rutiner – der er ingen regler, og du kan gøre stort set lige, hvad du har lyst til. 

Du kan gribe din festival an på forskellige måder – måske er du typen, der gerne vil gøre meget ud af ugen, og planlægge temaer og lege med din camp. Eller måske tager du det hele lidt, som det kommer. 

Der er mange måder at have en fed festival på – det er vigtigt, du finder din egen, og griber festivalen an på den måde, som du bedst kan lide i selskab med folk, der har nogenlunde de samme intentioner og forventninger, som du selv har. 

Planlægning

Planlæg din festival

Uanset hvordan du griber din festival an, ligger der noget planlægning bag. Det er vigtigt, at du først og fremmest har en fed camp. Find de venner, du allerhelst vil dele oplevelsen med. Det er en stor fordel, hvis I er enige om, hvor meget I skal gøre ud af jeres camp samt hvor meget tid, I ønsker at bruge i campen. 

Forventningsafstemning er vejen frem – det sparer jer for en masse misforståelser og problemer, når I endelig er på festivalen. 

Noget, der falder i god jord hos de fleste camps, er at have mindst én dag, hvor alle aftaler at være i campen. Således er I sikre på, at I får set noget til hinanden, og at alle ikke er over alle bjerge for at besøge nære og fjerne bekendtskaber forskudt af hinanden. 

Det er også vigtigt, at du planlægger din festival i forhold til dit arbejde eller studie. Sørg for at være lidt på forkant med det hele – husk at søg om ferie i god tid og sørg for at have klaret alle praktiske hængepartier inden festivalen, så du er sikker på at kunne slappe helt af, når du er afsted. 

Festival

 

Sådan finansierer du din festival

At være på festival er ikke ligefrem en luksusoplevelse – du kommer til at være snavset, og de fleste lever af junk food igennem hele festivalen. Men tag endelig ikke fejl – det er en dyr fornøjelse. 

Det er en fordel, hvis du sparer op i god tid. Har du ikke økonomien i øjeblikket, er det måske en bedre løsning for dig at tage et lån. Sørg for at have et godt overblik over din økonomi, før du kaster dig ud i at tage et lån. Læs mere om os

Have your say