Festival Tidende

Artikler

Find den gode vin til en hyggelig aften

Sammenskudsgilde
cxz11

Der er intet bedre end en hyggelig aften med venner og familie. Det kan være en aften med noget god mad og lækker vin. Mad og vin vil altid være en smagssag, men der er heldigvis også et stort udvalg af begge dele. Mange finder det hyggeligt at lave maden selv eller i hvert fald dele af maden selv. Det er dog også muligt at bestille den udefra, så man har mere tid til sine gæster og eventuelt bare hvis man har en stresset hverdag. Det kan også være at man ikke selv er så god til at lave mad eller bare gerne vil have mad fra et lækkert sted. Til maden er vin helt oplagt. Der findes en masse vine, hvor især rødvin og hvidvin gør sig godt til mad.

Vin

Gode råd til at få råd til vin

Når det kommer til valg af vin, så findes der et hav af gode råd. Først og fremmest er det vigtigt at kende sin menu og matche den derefter. Nogle vine gør sig godt til kød, imens andre er mere velegnet til et ostebord. Der er en række myter omkring vin, såsom at en korkprop er bedre end skruelåg. De fleste af sådanne myter holder ikke stik. Det er stadig indholdet der er den afgørende faktor for hvor god vinen er. Et godt råd kunne være at tage ned i dit supermarked med en stor vinafdeling eller hos en vinforhandler. Her er det muligt at få råd omkring valg af vin til din menu, samt om det skal være rødvin eller hvidvin. Derudover er dit budget også ret afgørende for valget af vin.

Gør aftenen bedre med god musik

En ting der med garanti også kan gøre din aften fuldendt, er god musik. Musik kan gøre meget for stemningen. Det behøver ikke være høj musik, men muligvis bare noget god jazz eller lignende, som kører i baggrunden. Det er ikke noget der skal tage opmærksomheden, men derimod bare bidrage til den gode stemning. Der findes efterhånden en masse forskellige playlister på Spotify og YouTube, som kan bruges til netop dette. Du kan selvfølgelig også smække nogle CD’er på, hvis det stadig er noget du bruger. Det er igen helt op til den individuelle. Musik er i hvert fald en god måde at gøre din aften endnu mere hyggelig.

guitar

Find de bedste tilbud på vin

I forhold til vinen, så er budgettet en af de primære faktorer for valget af vin. Heldigvis er der en masse gode tilbud i både supermarkedet og hos vinforhandlere. Det er derfor ofte muligt at få gode vine til fordelagtige priser. En god ide kunne være at tjekke de forskellige tilbudsaviser. Det kan du gøre på internettet eller vha. en app på din telefon. Det kan også være fra de fysiske tilbudsaviser, som man modtager med posten. Her er der nærmest tilbud på vin hver uge, så sørg for at tjekke det ud inden du beslutter dig. Er det dog ikke så vigtigt for dig hvad prisen er, så tag til en vinforhandler, da de ofte har lidt dyrere vin og typisk noget som supermarkederne ikke har.

Have your say