Festival Tidende

Artikler

De perfekte oplevelse for musikelskeren

cxz11

For nogle er musik en interessant hobby, for andre er det en hel livsstil. Musik er en kunstform, der kan nydes af mennesker i alle aldersgrupper. Den kan opfordre til eftertanke, til fest og ballade eller til socialt samvær.

Kviklån

For disse musikentusiaster har et af disse kendetegnende træk for musikken grebet dem, og de har ikke kigget tilbage siden. Hvis du er en af disse musikentusiaster, kender du sikkert følelsen af eufori til en god koncert med vennerne eller at være fuldstændig opslugt i en pladebutik, eller i dag måske nærmere en musikstreamingtjeneste, i jagten på det helt rigtige album.

Tag på festival og til koncerter

Problemet er imidlertid, at mange af de rigtig fede musikoplevelser ofte kommer med et prismærke, som ikke altid er lige nemt at presse ind i et allerede stramt månedsbudget. Oplevelser såsom en koncert med yndlingskunstneren koster selvfølgelig en del bare i form af billetten, men hvis du ikke bor i nærheden, kan det hurtigt blive langt dyrere. Så skal du også til at betale transport om måske tilmed mad og et sted at overnatte.

Hurtig lån til musikken

En sådan oplevelse er imidlertid heller ikke en, der lige byder sig igen, og man kan derfor godt tillade sig at finansiere en enkelt koncerttur med et såkaldt forbrugslån eller kviklån. Det er hurtige og nemme lån, ofte på mindre beløb. De foregår ofte online og har derved en del fordele. For det første går der sjældent mere end et par dage, før du kan regne med at stå med pengene mellem hænderne. Derudover involverer de sjældent, at du selv skal stille noget på højkant for at kunne låne pengene. Derfor er disse låntyper oplagte til uforudsete men mindre udgifter såsom et tiltrængt afbræk fra hverdage i form af en koncert oplevelse.

Det kan også være, at du er mere eventyrlysten, og gerne vil opdage nye kunstnere. I så fald kan du med fordel tage på festival, hvor man virkelig kan mærke musikkens sammendragende kræfter.

Spil selv musik

De fleste musikentusiaster vil på et eller andet tidspunkt også få lysten til selv at frembringe musik. Selvom man har en iboende forståelse for musik efter mange års passiv lytning, har det at spille musik stadig en stejl læringskurve, og det kan være svært for alvor at komme i gang, medmindre man har en musiklærer. Dette, blandet med den generelt høje pris på musikinstrumenter, kan også etablere en vis økonomisk barriere for det at lære et instrument. Igen kan et online lån dog være behjælpeligt.

Afhængigt af hvor obskurt et instrument, man har valgt at lære sig at spille, bør der i de fleste større byer være en lærer, der med glæde vil lære fra sig. Selv hvis en lærer ikke skulle være at finde, kan man i dag også finde utallige undervisningstilbud på internettet.

Har man lyst til at ofre en smule tid og penge, kan man altså sagtens få rigtig meget glæde ud af en hobby som musik.

Have your say